• Τέρμα στις ουρές για παράβολα

  8:52 πμ, Τρίτη 28 Μάι 2013 8:52 πμ, Τρίτη 28 Μάι 2013

  Τέρμα στις ουρές για παράβολα

  Τέρμα στις ουρές στα γκισέ και στα ταμεία των εφοριών για την προμήθεια παραβόλων επιδιώκει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών και προχωρεί στην αντικατάσταση της έντυπης μορφή παραβόλου με το ηλεκτρονικό παράβολο. Ετσι, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποκτούν ακόμη και αυθημερόν παράβολα έκδοσης διαβατηρίων ή ταυτότητας, για ΚΤΕΟ, παράβολα γάμου, για έναρξη λειτουργίας επιχείρησης, για τη χορήγηση διαφόρων τύπων αδειών κ.ά.

  Την αντικατάσταση της έντυπης μορφή παραβόλου με το ηλεκτρονικό παράβολο προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή οι πολίτες θα μπορούν μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr) και ειδικά μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία e-παράβολο να επιλέγουν το παράβολο που επιθυμούν και να το προμηθεύονται ακόμη και άμεσα.

  Αφού υποβάλουν οριστικά την αίτηση θα λαμβάνουν τον «μοναδικό κωδικό παραβόλου/πληρωμής» και θα πληροφορούνται την ίδια στιγμή την καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούν να πληρώσουν το σχετικό ποσό.

  Σε περίπτωση πληρωμής του e-παραβόλου με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω της διαδικτυακής πύλης της ΓΓΠΣ ο κωδικός του παραβόλου θα ενεργοποιείται άμεσα προς χρήση. Διαφορετικά οι πολίτες θα πληρώνουν στις τράπεζες (με φυσική παρουσία ή εναλλακτικά με web banking) το ηλεκτρονικό παράβολο, γνωστοποιώντας απλώς τον μοναδικό ψηφιακό κωδικό.

  Στην περίπτωση πληρωμής μέσω τραπέζης ο κωδικός του e-παραβόλου θα ενεργοποιείται προς χρήση το αργότερο εντός δύο εργάσιμων ημερών από την πληρωμή. Ο πολίτης μετά την πληρωμή θα απευθύνεται στην υπηρεσία που θέλει (Αστυνομία, ΚΤΕΟ, επιμελητήρια κ.ά.) και θα δίνει τον κωδικό του παραβόλου.

  Πηγή: Τα Νέα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα