Στουρνάρας: Τα σημάδια δείχνουν ανάπτυξη

Στουρνάρας: Τα σημάδια δείχνουν ανάπτυξη

Κάτι δείχνει να αλλάζει στην ελληνική οικονομία προς το καλύτερο έπειτα από πολύ καιρό. Δεν είναι μόνο οι αγορές, οι οποίες συνήθως βιάζονται και υπεραντιδρούν, αλλά και πολλοί οικονομολόγοι, αναλυτές , τραπεζίτες και ευρωπαίοι αξιωματούχοι που αναγνωρίζουν ότι το κλίμα τουλάχιστον έχει μεταστραφεί…

Από τη βελτίωση του κλίματος έως την πραγματική ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας υπάρχει βεβαίως απόσταση. Δεν έχουμε ακόμη την ανάκαμψη στο «τσεπάκι», προειδοποιούν οι πιο συντηρητικοί και μιλούν για σειρά από αβεβαιότητες.

Την πρώτη αβεβαιότητα την επισημαίνει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση: Είναι οι πιέσεις που δέχεται να χαλαρώσει το πρόγραμμα. «Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα» λέει. ¨Ωστόσο είμαστε ακόμη μόλις στην αρχή. Κι εγώ ανησυχώ, διότι αισθάνομαι ότι ασκούνται πιέσεις για να χαλαρώσουμε την προσπάθεια. Διερωτώμαι: Θέλουν να απεμπολήσουμε την προοπτική να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα εφέτος και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε έτσι ένα κούρεμα του χρέους μας το 2014;»

Οι πιέσεις που δέχεται ο υπουργός Οικονομικών αφορούν εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως οδηγοί, υπάλληλοι της ΜΟΔ, ένστολοι, υπάλληλοι ΗΔΙΚΑ κα

«Προς το τέλος του χρόνου – αρχές του επόμενου περιμένω ανάκαμψη» λέει ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας ότι το 0,5% του ΑΕΠ που θα χάσουμε από την Κύπρο θα το πάρουμε από τον τουρισμό.     

 

Πατήστε τη φωτογραφία για μεγέθυνση

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ