Επιστολή Στουρνάρα στην τρόικα

Επιστολή Στουρνάρα στην τρόικα

Τα οφέλη του σχεδίου αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ για την οικονομία και την ενεργειακή αγορά, επισημαίνουν ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου σε επιστολή τους προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς.

Το σχέδιο κοινοποιήθηκε χθες στην Κομισιόν και χαρακτηρίζεται από τα δύο κυβερνητικά στελέχη ως πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο πλήρης διαχωρισμός των δικτύων μεταφοράς από τη ΔΕΗ θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία του Διαχειριστή των Δικτύων (ΑΔΜΗΕ) και κατ επέκταση περισσότερες επενδύσεις στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.

Επίσης, αναφέρεται ότι η «μικρή ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί με την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα είναι σε θέση να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τη ΔΕΗ, ενώ η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη μητρική εταιρεία θα αποφέρει σημαντικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο.

Στην επιστολή καταγράφεται, επίσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των τριών σκελών του σχεδίου, το οποίο θα παρουσιαστεί και στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ