Χατζηδάκης: Αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό χαρακτήρα

Χατζηδάκης: Αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό χαρακτήρα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον  Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου για το ταξίδι του Α. Σαμαρά στην Κίνα, την απόκτηση ποσοστού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από Καναδικό Fund, τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και το ΕΣΠΑ.

«Είναι μακριά από την κυβέρνηση η καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών. Είναι ένα σημαντικό ταξίδι, σε μια μεγάλη χώρα που αποκτά συνέχεια εξωστρεφή χαρακτήρα», σχολίασε αρχικά για το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κίνα ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε:

«Περνάμε σε μια επόμενη περίοδο που έχει να κάνει με την ανάκαμψη και την προσέλκυση επενδύσεων. Προσπαθούμε με σύστημα να κάνουμε τη χώρα μας φιλική στις νέες επενδύσεις».

Ο κ. Χατζηδάκης, σχολίασε ακόμα το φημολογούμενο ενδιαφέρον επενδυτών από την Κίνα τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους, χρειαζόμαστε επενδυτές από όλο τον κόσμο. Διάφοροι κινέζοι επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ενδιαφέρων έτσι ώστε οι αποκρατικοποιήσεις να έχουν και επενδυτικό χαρακτήρα».

Σχετικά με στην απόφαση της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρείας Hochtief να πωλήσει τη θυγατρική της, η οποία κατέχει μεταξύ άλλων το 26,6% του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε καναδικό fund, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι:

“Στην περίπτωση του αεροδρομίου της Αθήνας, η εταιρία είχε το ένα πόδι μέσα και το ένα έξω. Η εξέλιξη με τους Καναδούς, ήταν θετική. έχουμε έναν επενδυτή ο οποίος επένδυσε όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης. Το σκηνικό είναι ενδιαφέρον και σίγουρα η εξέλιξη είναι κατ αρχήν θετική».

Ο κ. Χατζηδάκης, δεν θέλησε να πάρει θέση σχετικά με το αν προτίθεται να παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτήσεων για το ΕΣΠΑ: «Παρακολουθούμε κάθε μέρα το ΕΣΠΑ, υπήρχαν προβλήματα με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. το παρακολουθούμε. Πάντως και αυτό είναι μια ένεση ρευστότητας για τις μικρές επιχειρήσεις. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Δεν θέλω να θριαμβολογώ.”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ