Πυρά Στυλιανίδη κατά ΑΚΕΛ

Πυρά Στυλιανίδη κατά ΑΚΕΛ

 

Την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη έξοδος της Κύπρου από το ευρώ θα δημιουργούσε χειρότερα προβλήματα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, σχολιάζοντας την σημερινή απόφαση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

«Ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ και υιοθέτηση ενός εξ αντικειμένου πιο ανίσχυρου νομίσματος υπό τις σημερινές περιστάσεις θα δημιουργούσε ακόμα χειρότερα προβλήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Σε γραπτή δήλωση τονίσε ότι, αναπόφευκτα η έξοδος από το ευρώ «θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες εκροές κεφαλαίων, τη στιγμή που η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα είναι το βασικό ζητούμενο».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε εσφαλμένη την εντύπωση που κάποιοι επιχειρούν, όπως αναφέρει, να δημιουργήσουν ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος από την Ευρωζώνη χωρίς να σημαίνει αυτόματα έξοδο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπέδειξε μάλιστα τον πολιτικό και νομικό κίνδυνο εκδίωξης της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Χρίστος Στυλιανίδης σημείωσε επίσης ότι η αναμενόμενη εκτόξευση του πληθωρισμού θα διαβρώσει περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και το κόστος των εισαγωγών θα εκτοξευθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα την έλλειψη ακόμα και αγαθών πρώτης ανάγκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ