Αισιοδοξεί ο Τουρκολιάς για την Εθνική Τράπεζα

Αισιοδοξεί ο Τουρκολιάς για την Εθνική Τράπεζα

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Αλέξανδρος Τουρκολιάς από το βήμα της γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

“Με τις διαβεβαιώσεις και τα μηνύματα που έχουμε πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουρκολιάς, επισημαίνοντας ότι στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακοί και νέοι μέτοχοι που προστέθηκαν στο δυναμικό μέσω της ανταλλαγής των μετοχών που κατείχαν στην Εurobank. Επίσης εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, από τον μικροκαταθέτη μέχρι τον μεγάλο επενδυτή, από τον πιο μικρό δανειολήπτη και μέχρι τον πιο μεγάλο δανειακό μας πελάτη, καθώς και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ομίλου, ανέφερε ο κ. Τουρκολιάς.

Απευθυνόμενος στους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας ο κ. Τουρκολιάς τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να πάρουν μια απόφαση «για μια Εθνική όπως την θέλουμε όλοι μας: ανεξάρτητη, πολύ μετοχική, ιδιωτικοοικονομικού χαρακτήρα, υγιή, θωρακισμένη έναντι κινδύνων, δυναμική, καινοτόμο και κύριο μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και της ευημερίας του έθνους».

«Δεν σας καλώ να συμμετάσχετε σε ένα εγχείρημα ιδεαλιστικού περιεχομένου. Η Εθνική έχει πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που την ξεχωρίζουν από άλλα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, θα αποτελέσουν τη βάση της μελλοντικής ανάκαμψης της κερδοφορίας της και θα της επιτρέψουν να διαδραματίσει τον παραδοσιακό της ρόλο ως κυρία πηγή χρηματοδότησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» είπε ο κ. Τουρκολιάς, απευθυνόμενος στους μετόχους της Τράπεζας, παραθέτοντας αναλυτικά οικονομικά στοιχεία από τις δραστηριότητες της Εθνικής Τράπεζας.

Αναφερόμενος γενικότερα στην ελληνική οικονομία ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι οι βασικές της αδυναμίες έχουν πλέον διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό. «Η συνακόλουθη μείωση της αβεβαιότητας και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις. Δίνουν ταυτόχρονα ελπίδες πως θα επιτευχθεί μια διατηρήσιμη αναστροφή του κλίματος , που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη. Πρώιμες ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσαν να εμφανιστούν ακόμη και κατά τη διάρκεια του έτους», είπε ο κ. Τουρκολιάς.

Αναφερόμενος γενικότερα στο τραπεζικό σύστημα είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ενθαρρυντικό ότι έχουν εμφανιστεί ενδείξεις σταθεροποίησης του ρυθμού δημιουργίας νέων επισφαλειών. Από το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και τους πρώτους μήνες του 2013 οι νέες επισφάλειες στην Ελλάδα μειώνονται σε σχέση με αυτές κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2012, είπε ο κ. Τουρκολιάς.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ