Μίζα ελληνική αθάνατη…

Μίζα ελληνική αθάνατη…

Το τελευταίο πράγμα που θα ξεριζωθεί, αν ξεριζωθεί, από το ελληνικό Δημόσιο είναι η αδιαφάνεια και  διαφθορά. Η περίπτωση της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, σύμφωνα με το Βήμα, είναι ενδεικτική.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα την περασμένη άνοιξη, όταν τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να παίρνουν προσημειωμένα χαρτονομίσματα από επιχειρηματίες που εκβίαζαν. Οι υποθέσεις αυτές έδωσαν την αφορμή για την πρώτη εξονυχιστική έρευνα που έχει γίνει ποτέ σε μια ολόκληρη Διεύθυνση υπουργείου.

Εναν χρόνο μετά, οι έρευνες αν και έχουν προχωρήσει δεν έχουν ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα το μεικτό κλιμάκιο που συνέστησε ο Λέανδρος Ρακιντζής άρχισε να ερευνά τα πόθεν έσχες 57 υπαλλήλων της Διεύθυνσης, αλλά η υπόθεση πέρασε στη συνέχεια στην αρμοδιότητα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 27 πόθεν έσχες και 11 υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για ψευδή δήλωση “πόθεν έσχες” καθώς οι καταθέσεις τους δεν ήταν αντίστοιχες με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν μπορούσαν να τις δικαιολογήσουν.

Το τελικό πόρισμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, αλλά και τα έως τώρα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά.

 

Πηγή: Το Βήμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ