Η Κεφαλογιάννη για τον ΦΠΑ στην εστίαση

Η Κεφαλογιάννη για τον ΦΠΑ στην εστίαση 

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει το τουριστικό μας προιόν να γίνει πιο ανταγωνιστικό, τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και επομένως είναι υποχρέωση όλων μας να φροντίσουμε και η ποιότητα των υπηρεσιών μας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και αυτό που θα προσφέρουμε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο» σημειώνει η υπουργός.

«Τα μηνύματα για τον τουρισμό εφέτος είναι πολύ ενθαρρυντικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι ακόμη πιο πολύ γιατί αυτό που έχει σημασία είναι όλοι οι επισκέπτες στη χώρα μας εφέτος το καλοκαίρι να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Άρα, η Ελλάδα πρέπει να δείξει το πιο φιλόξενο, το πιο καλό της πρόσωπο. Αυτό αφορά όλους εκείνους που θα έλθουν σε επαφή με τους επισκέπτες μας, τόσο εκείνοι που είναι στο χώρο του τουρισμού όσο και τον κάθε Έλληνα που μπορεί να υποδεχτεί κάποιον επισκέπτη.

– Πιστεύετε ότι η χώρα μας είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τους γείτονες;

– Είναι απόλυτα ανταγωνιστική και αυτό το βλέπουμε. Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια σε αυτό και βεβαίως χρειάζεται να γίνουν κάποια βήματα παραπάνω, όπως η μείωση φορολογικών συντελεστών, πράγμα το οποίο όπως ξέρετε είναι στόχος της κυβέρνησης.

– Μιλάτε για μείωση στο ΦΠΑ στην εστίαση, από ό,τι καταλαβαίνω…

– Ναι μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση.

– Θα γίνει τώρα, ενόψει της θερινής σεζόν;

– Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει το τουριστικό μας προϊόν να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ