Κύπρος: Η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ

Κύπρος: Η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ

 

Έτοιμη είναι η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ η οποία, κατά τον γενικό γραμματέα του κόμματος ‘Αντρο Κυπριανού, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα «δεσμά» της τρόικας και θα στοχεύει να δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό.

Ο γγ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι, η πρόταση θα τεθεί την επόμενη βδομάδα στο Πολιτικό Γραφείο και τη μεθεπόμενη βδομάδα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «θα είναι μια ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση που θα βασίζεται πάνω σε αντικειμενικά δεδομένα» και κάλεσε όλους να την προσεγγίσουν «μακριά από τους όποιους δογματισμούς και τις όποιες ιδεοληψίες», έτσι ώστε να υπάρξει συζήτηση με γνώμονα τα συμφέροντα του κόσμου στην Κύπρο.

Ο γγ του ΑΚΕΛ είπε ότι με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν απόψεις τόσο για την κατάσταση στην οικονομία της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, αλλά και για το Κυπριακό.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ανέφερε προς την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν να επαναβεβαιωθεί το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για συνολική επίλυση του Κυπριακού με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει σε λύση η οποία θα είναι σωστή υπό τις περιστάσεις, λειτουργική και βιώσιμη.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι συζήτησαν με τον γγ του ΑΚΕΛ τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Αυτή την ώρα η Ελλάδα και η Κύπρος ζουν από κοινού μια διπλή τραγωδία με κοινή αιτία όμως και κοινή βάση. Μια διπλή πολύ μεγάλη τραγωδία. Εμείς είμαστε στον 5ο χρόνο ύφεσης στην Ελλάδα, βαθύτατης ύφεσης και πρωτοφανούς καταστροφής σε ειρηνική περίοδο. Δυστυχώς και η Κύπρος ακολουθεί κατά πόδας τον τροϊκανό και μνημονιακό δρόμο της Ελλάδας και βρίσκεται στην αρχή μεγάλων δεινών» είπε ο κ. Λαφαζάνης. Πρόσθεσε ότι υπάρχει λύση και εναλλακτικός δρόμος και για την Ελλάδα και για την Κύπρο, που είναι «ένας και μόνος, να απαλλαγούμε από τη θηλιά της τρόικας και των μνημονίων και να πούμε ένα μεγάλο “όχι” και το ”όχι” αυτό να το ακολουθήσουμε μέχρι τέλους».

Ανέφερε ακόμη πως «αυτή την ώρα των δύσκολων στιγμών, η Αριστερά στην Ελλάδα και η Αριστερά στην Κύπρο πρέπει να συντονιστούν σε θετικούς και αγωνιστικούς δρόμους και ν’ ανοίξουν καινούργιους ορίζοντες για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ