Κύπρος: Ώρα ερευνητικής

Κύπρος: Ώρα ερευνητικής

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης, είναι το πρώτο πρόσωπο, που θα καταθέσει σήμερα το πρωί, ενώπιον της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής, η οποία διορίστηκε από το υπουργικό Συμβούλιο για να διερευνήσει τις συνθήκες και τις ευθύνες για τη δεινή κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ευρύτερα της οικονομίας.

Οι ακροάσεις ενώπιον της Επιτροπής θα είναι δημόσιες. Η κατάθεση ενώπιον της επιτροπής είναι υποχρεωτική και όσοι αρνούνται να το πράξουν υπόκεινται σε σύλληψη.

Η κυβέρνηση όρισε δύο έμπειρους ακαδημαϊκούς τού κλάδου οικονομικών επιστημών τού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι θα παρακάθονται στις συνεδρίες.

Πρόκειται για τους ακαδημαϊκούς, Ανδρέα Χαρίτου και Κώστα Ξιούρο, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους τρεις δικαστικούς, Γιώργο Πική, Παναγιώτη Καλλή και Ανδρέα Κραμβή.

Την επιτροπή θα βοηθήσουν και άλλοι τέσσερις εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο. Ωστόσο, δεν θα παρακάθονται στις συνεδρίες, αλλά θα καλούνται από τα μέλη της, όποτε κρίνουν ότι χρειάζονται τη συμβουλή τους.

 

Πηγή: sigmalive.com

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ