Ε.Ε: Η Ελλάδα κατέχει θέση-κλειδί

Ε.Ε: Η Ελλάδα κατέχει θέση-κλειδί

 

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας περιοχή στη νότια Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την ζώνη της Μαύρης Θάλασσας. Υπάρχει τεράστια προοπτική για εκείνην στο εξωτερικό και γι αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη θέση – κλειδί που κατέχει, κατά τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου» επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προϊσταμένη του τμήματος Ελλάδας- Κύπρου, Sabine Bourdy.

Με αφορμή την παρουσία της στην Θεσσαλονίκη για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ, η κ. Bourdy δηλώνει με νόημα: «είναι σημαντικό η Ελλάδα να κοιτάξει προς τα έξω για να γνωρίσει παραδείγματα καλών πρακτικών και να δημιουργήσει δίκτυα συνεργασίας. Αισθάνομαι ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι δεν συζητούν πολύ μεταξύ τους με την προοπτική να πετύχουν έναν κοινό στόχο. Θα πρέπει, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, να αποφασίσει η ίδια η Περιφέρεια τι είναι εκείνο που επιθυμεί να πετύχει».

Για τα χρονικά περιθώρια διαμόρφωσης προτάσεων σημειώνει πως είναι στενά και ότι δεν θα πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος καθώς οι δαπάνες της νέας χρηματοδοτικής περιόδου ξεκινούν στις αρχές του 2014, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα πρέπει να έχουν γίνει νωρίτερα και οι προτάσεις της Περιφέρειας να διαμορφωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ