«Νέα αβεβαιότητα για την Κύπρο»

«Νέα αβεβαιότητα για την Κύπρο»

Για αναζωπύρωση των ανησυχιών γύρω από τη διάσωση της Κύπρου που προκάλεσαν οι δηλώσεις του γενικού Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, ότι απαιτείται εκ νέου ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή για το πρόγραμμα διάσωσης, κάνει λόγο η σημερινή βελγική εφημερίδα De Standaard, σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Νέα αβεβαιότητα για την Κύπρο».

Όπως σημειώνεται, μέχρι τώρα επικρατούσε η εντύπωση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο, ενώ η έκβαση της ψηφοφορίας είναι εξαιρετικά αβέβαιη.

Ήδη οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ταχθεί εναντίον του προγράμματος, ενώ εκτιμάται ότι τόσο οι Κομμουνιστές όσο και οι Σοσιαλιστές προσανατολίζονται στην καταψήφισή του, συμπληρώνει. Ωστόσο, η εφημερίδα σημειώνει ότι η αντίθεση των τελευταίων μπορεί να λάβει τη μορφή μιας αποχής από την ψηφοφορία.

Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τόνισε ότι «όσοι σκοπεύουν να καταψηφίσουν το σχέδιο διάσωσης θα πρέπει να εξηγήσουν από πού θα βρεθούν τα 10 δισ. ευρώ και πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις».

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δεν σχηματίζουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και ως εκ τούτου χρειάζονται τη στήριξη μικρότερων κομμάτων προκειμένου να καταστεί δυνατή η υπερψήφιση του σχεδίου διάσωσης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ