Μητρόπουλος:Το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό

Μητρόπουλος:Το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό

 

«Το πρόβλημα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι αριθμητικό», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, από το βήμα του Συνεδρίου του Economist.

Ο συντονιστής του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ποτέ δεν υπήρξε ποσοτικό ως προς το σύνολο των δημοσίων λειτουργών κάθε είδους ανάλογα και με τις ανάγκες των εκτεταμένων νησιωτικών και άλλων δύσκολα προσβάσιμων περιοχών» και πρόσθεσε ότι «Καμιά άλλη χώρα της ΕΕ, δεν αντιμετωπίζει τέτοια διασπορά του εθνικού κορμού, ούτε βέβαια εθνικά προβλήματα, στα οποία εσχάτως προστέθηκε και το κρίσιμο Μεταναστευτικό».

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε «ότι οι ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, παρά τα αντιθέτως προπαγανδιζόμενα, δεν έχουν περισσότερα προνόμια απ’ όσα οι δημόσιες υπηρεσίες των άλλων χωρών».

«Όμως η ελληνική Δημόσια Διοίκηση σήμερα έχει προβλήματα λειτουργίας, αποδοτικότητας, εξορθολογισμού, τεχνολογικής αναβάθμισης, ριζικής αναδιοργάνωσης. Έχει ανάγκη από ένα «σοκ» επανεκκίνησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο συντονιστής Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «τα θεμελιωτικά στοιχεία του νέου Ελληνικού Κράτους πρέπει να είναι η πληρότητα των Υπηρεσιών του, η ευελιξία των δομών του, το δημοκρατικό και συμμετοχικό του πνεύμα, η δημιουργικότητα, η κοινωνικότητα, η ευρηματικότητα των υπαλλήλων του, η διαρκής προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα που υποστασιοποιούν τις βέλτιστες δομές, την ατομική ευθύνη αλλά και την ομαδική συνέργεια, υπό καθεστώς διαρκούς, διαφανούς και συμμετοχικής αξιολόγησης».

«Εμείς θα στηρίξουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού, ευέλικτου, δημοκρατικού και συμμετοχικού κράτους και θα ενθαρρύνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους να συμβάλουν στην αξιοκρατική και παραγωγική ανασυγκρότησή του», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητρόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Φως στο τούνελ

Πολ Τόμσεν: Όλα καλά

Τόμσεν: Θα δούμε σταδιακά ανάκαμψη τους επόμενους 12-18 μήνες

«Χρονιά ανάκαμψης το 2014»

Και ο Τσίπρας στο συνέδριο του Economist

Ανοικτό το θέμα νέου κουρέματος του χρέους

Τόμσεν: “Αδικίες” στην ελληνική οικονομία

Μανιτάκης:Το σχέδιο δεν ήταν της τρόικας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ