Σχέδιο για τον κοινωνικό τουρισμό

Σχέδιο για τον κοινωνικό τουρισμό

 

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

 

Αλλαγές στην ασφάλιση των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης από το βήμα του 16ου συνεδρίου τους.

Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτες με καταλύματα δυναμικότητας έως 5 δωματίων θα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ, όπως και όσοι διαθέτουν από 6 έως 10 δωμάτια και παράλληλα ασκούν αγροτική δραστηριότητα. Εάν δεν ασκούν παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, θα ασφαλίζονται στην ΟΑΕΕ, όπως και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων με 11 δωμάτια και πάνω.

Ακόμη ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε την εκπόνηση επείγοντος σχεδίου κοινωνικού τουρισμού ειδικά για φέτος, το οποίο αναμένεται να καταρτίσει ο ΟΑΕΔ με στόχο την τόνωση της τουριστικής περιόδου και την διατήρηση όσο γίνεται περισσότερων θέσεων απασχόλησης. 

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Συνολικά, ο τουρισμός στη χώρα μας συμβάλει άμεσα και έμμεσα στη δημιουργία του 17% του ΑΕΠ της Ελλάδας και αποτελεί έναν από τους εξωστρεφείς και δυναμικούς τομείς στους οποίους θα στηριχθεί η ανάπτυξη του αύριο. Θέλω, όμως, να υπογραμμίσω ότι πρώτη και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού και για να αποτελέσει αυτός την ατμομηχανή της ανάπτυξης, είναι η ύπαρξη ομαλού πολιτικού κλίματος».

Παράλληλα, σταθερό προσανατολισμό αποτελεί -σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας- η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τετραετίας. Ήδη μέσα στο 2012 μειώθηκαν κατά 1,1 μονάδες (εισφορές υπέρ των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας), ενώ εντός του τρέχοντος έτους θα περιοριστούν κατά μια μονάδα επιπλέον.

 

Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ