Ο Θεσσαλονικός από τις Βρυξέλλες

Ο Θεσσαλονικός από τις Βρυξέλλες

 

Ισχυρότερη παρουσία θέλει στη μνημονιακή Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για τον λόγο αυτό διορίζει από τον Μάιο ένα στέλεχός της, τον Μαργαρίτη Σχοινά, ως επικεφαλής του κλιμακίου στην Αθήνα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων –της Διεύθυνσης δηλαδή, του επιτρόπου του Όλι Ρεν.

Ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέχει σήμερα τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου του Σώματος Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Το κλιμάκιο του οποίου θα προΐσταται ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι οι δύο ομάδες υπαλλήλων που βρίσκονται εδώ ελέω Μνημονίου: η Ομάδα Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα, του Χορστ Ράιχενμπαχ, η γνωστή μας Task Force της οποίας προΐσταται στην Αθήνα η Ζωρζέτα Λάλη, και η ομάδα που παρακολουθεί το Μνημόνιο υπό τον Κύπριο Ζήνωνα Κοντολαίμη.

Η πρώτη αριθμεί αισίως περίπου 25 υπαλλήλους και η δεύτερη 5. Ο κ. Σχοινάς δηλαδή, θα είναι ο άνθρωπος του Όλι Ρεν στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό, «θα διατηρεί τακτικές επαφές με τις ελληνικές Αρχές και τους αρμόδιους φορείς, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα», αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”:

 

 

Πηγή: Τα Νέα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ