Γεωργιάδης: Προδιαγεγραμμένη η πορεία των τραπεζών

Γεωργιάδης: Προδιαγεγραμμένη η πορεία των τραπεζών

 

Η πορεία των κυπριακών τραπεζών ήταν προδιαγεγραμμένη, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης. Είπε ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν ενέργειες και κινήσεις εντός και εκτός Κύπρου που είχαν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των αναγκών τους.

«Εκ των υστέρων επιβεβαιώνεται ότι αυτή η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη… Κάποιοι έστρωσαν το χαλί για να οδηγηθούμε σ’ αυτή τη διαδικασία» υποστήριξε, επισημαίνοντας πως είχε ετοιμαστεί σχέδιο για εξυγίανση των τραπεζών, «για το οποίο δεν είχε γίνει καμία διαβούλευση και χωρίς να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση».

Ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε επίσης, έκκληση προς την κυπριακή βουλή να εγκρίνει τα νομοσχέδια του μνημονίου, τονίζοντας πως μετά το Eurogroup της Παρασκευής, θα αρχίσει η διαδικασία επικύρωσης της δανειακής σύμβασης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την τρόικα από τα κράτη-μέλη, με το κυπριακό μνημόνιο να τίθεται ενώπιον κοινοβουλίων έξι κρατών-μελών της ευρωζώνης.

«Εμείς θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία αυτή θα εξελιχθεί ομαλά. Για να το πετύχουμε πρέπει να επικυρώσουμε εκ των προτέρων σε επίπεδο βουλής των αντιπροσώπων τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί σε συμφωνία με την τρόικα, ώστε η δανειακή σύμβαση να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των εταίρων μας και να λάβουμε την πρώτη δόση», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών. 

Πηγή: ΡΙΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ