Και ο Σαμαράς στην συζήτηση του Economist

Και ο Σαμαράς στην συζήτηση του Economist

 

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρωζώνη διοργανώνει στις 15-16 Απριλίου ο Economist.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ και ο λόρδος Μάντελσον του Εργατικού Κόμματος του Ην. Βασιλείου.

Σε ό,τι αφορά την χώρα μας, επί τάπητος θα τεθούν η ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, οι προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων, οι δυνατότητες στον ενεργειακό τομέα, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τα ελληνικά λιμάνια.

Στην ατζέντα των εργασιών περιλαμβάνονται ακόμη ζητήματα, τα οποία άπτονται της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, των συσχετισμών εντός της Ε.Ε. και των ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ