Ψάχνουν επενδυτές στην Eurobank

Ψάχνουν επενδυτές στην Eurobank

Προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί ο ιδιωτικός της χαρακτήρας προκειμένου να αποφύγει την ένταξη της στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, γίνεται στην Eurobank.

Σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας, βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών προκειμένου να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποιησης της.

Χθες αποφασίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, να γίνει ξεχωριστή ανακεφαλαιοποιηση στις τράπεζες εθνική και eurobank, που βρισκόντουσαν στο τελικό στάδιο της μεταξύ τους συγχώνευσης, έχοντας λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές.

Όπως τονίζουν πηγές της Εurobank, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, ο χρόνος περιορισμένος ενώ ταυτόχρονα οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης δεν ευνοούν την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Παρά τα αρνητικά αυτά δεδομένα όμως θα δοθεί μάχη προκειμένου να παραμείνει στον ιδιώτη τομέα η τράπεζα και να διαδραμάτισε ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προσπάθεια θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι της τράπεζας και επιχειρηματίες που εμπιστεύονται την διοίκηση της τράπεζας

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank διαμορφώνονται στα 5,8 δισ. Ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ