Κύπρος-Διόρισαν διευθυντή με μισθό 90.000 ευρώ!

Κύπρος-Διόρισαν διευθυντή με μισθό 90.000 ευρώ!

 

Στην πλήρωση διευθυντικής θέσης του Οργανισμού προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, παρά τις εκκλήσεις της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, για αναστολή της οποιασδήποτε σχετικής απόφασης, λόγω της οικονομικής κατάστασης και της έλλειψης χρημάτων, μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Οργανισμού στη Βουλή.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την θέση Διευθυντή Τουρισμού, οι απολαβές της οποίας υπολογίζονται γύρω στις 90 χιλιάδες ευρώ ετησίως, καθώς είναι κλίμακας Α15.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, η θέση είχε πληρωθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, ωστόσο κενώθηκε, μετά την προσφυγή συγκεκριμένου εργαζομένου του ΚΟΤ στο Ανώτατο Δικαστήριο, αμφισβητώντας τον διορισμό και διεκδικώντας την.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του το 2012, με βάση την οποία θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί διαγωνισμός για την συγκεκριμένη θέση.

Η Επιτροπή Οικονομικών είχε καλέσει μέχρι και χθες τον ΚΟΤ να αναστείλει την απόφαση διορισμού, τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού του Οργανισμού. Εξάλλου, όπως μας επισήμαναν βουλευτές,  τις αρμοδιότητες της εν λόγω θέσης μπορούσαν να  ασκήσουν και λειτουργοί του οργανισμού.

«Μας ξενίζει το γεγονός ότι το ΔΣ του ΚΟΤ επέλεξε να προχωρήσει στο διορισμό αυτό, παρά τις εκκλήσεις της Βουλής», δήλωσε στο Sigmalive ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος.  

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης δήλωσε στο Sigmalive, ότι η απόφαση να προχωρήσουν στην πλήρωση της θέσης λήφθηκε , κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης από τον νομικό σύμβουλο του Οργανισμού. “Ο νομικός μας σύμβουλος μας ανέφερε πως από τη στιγμή που υπήρχε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα ήταν ορθό να προχωρήσει η διαδικασία”.

Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση του ΚΟΤ να προχωρήσει τώρα στην πλήρωση της θέσης, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αγνοώντας τη βουλή, εγείρει ερωτήματα.

 

Πηγή:sigmalive.com

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ