Χριστοδούλου: Ψυχραιμία…

Συνέστησε ψυχραιμία o πρώην ΥΠΟΙΚ Χρ. Χριστοδούλου

Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, όπου ανοίγουν οι τράπεζες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, αφενός ανέφερε γιατί είναι η αφετηρία να σταματήσει η αβεβαιότητα και αφετέρου γιατί αρχίζουν οι δυσχέρειες.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της Κύπρου, ο κ. Χριστοδούλου συνέστησε ψυχραιμία και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε πανικό, να δείξουν κατανόηση, πίστη και αισιοδοξία.

Σε σχέση με τις αντιπαραθέσεις σχέσεων Κυβέρνησης και Διοικητή, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι  η οικονομία δεν μπορεί να είναι υγιείς αν δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Διοικητή – Κυβέρνησης.

«Είναι έγκλημα εναντίον των πολιτών να μην υπάρχει συνεργασία των δυο οντοτήτων», πρόσθεσε τονίζοντας ότι οι δυο αυτοί θεσμοί δεν είναι προσωπικοί αλλά πολιτειακοί.

«Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντέξουμε στην μάχη Κυβέρνησης- Διοικητή αλλά πρέπει να τερματιστεί άμεσα κάθε διαμάχη των θεσμικών οντοτήτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διάλογος Κυβέρνησης- Τρόικας, βρίσκεται στις λεπτομέρειες, τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.

«Αποφασίζω- διατάσσω- καθαιρώ, είναι οι μέχρι σήμερα επιβουλές της Τρόικας», επεσήμανε ο πρώην Διοικητής. «Αποφασίζουν 5-10 για την Κύπρο, Γερμαναράδες, Ολλανδοί κτλ και εμείς θα σκύβουμε το κεφάλι και θα τα κάνουμε πράξη», τόνισε.

Τέλος ο κ. Χριστοδούλου, ανέφερε ότι μπορούμε να φύγουμε από την Τρόικα από τα δεσμά και τη θηλιά που μας βάζει στο λαιμό, αν υπάρξει ένα σχέδιο ανάπτυξης βασισμένο στο στόχο αυτό.

 

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ