Υπουργός Εργασίας Κύπρου: Η ανεργία θα αυξηθεί

Υπουργός Εργασίας Κύπρου: Η ανεργία θα αυξηθεί

Η ανεργία, η οποία βρίσκεται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, θα αυξηθεί, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι η ύφεση θα μεγαλώσει.

Το υπουργείο Εργασίας, προβαίνει σε συντονισμό και κινητοποίηση για να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αυτή την έκτακτη κατάσταση που δημιουργείται, είπε ο υπουργός. Ο κ. Γεωργιάδης προήδρευσε σήμερα υπηρεσιακής σύσκεψης στο Υπουργείο αρχίζοντας έτσι «μια προσπάθεια συντονισμού και κινητοποίησης για να αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποτελεσματικό υπό τις περιστάσεις τρόπο αυτή την έκτατη κατάσταση που δημιουργείται».

«Είναι κατανοητό πως τα οικονομικά δεδομένα θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο. Η οικονομία μας που ήδη βρισκόταν εδώ και καιρό σε ύφεση θα οδηγηθεί σε μια ακόμη βαθύτερη ύφεση. Και δυστυχώς η ανεργία η οποία ήδη βρισκόταν σε επίπεδα ρεκόρ θα ανέβει περισσότερο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης.

Συμπλήρωσε ότι «μέσα σε αυτό το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται, το Υπουργείο Εργασίας έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συντονισμού και κινητοποίησης για να αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποτελεσματικό υπό τις περιστάσεις τρόπο αυτή την έκτατη κατάσταση που δημιουργείται».

«Στόχος μας», πρόσθεσε, «είναι από τη μια να προσδιορίσουμε τρόπους που θα διευκολύνουν ή θα ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις του τόπου να διατηρήσουν τους εργαζόμενούς τους στις θέσεις τους, να δημιουργηθούν ακόμη στη συνέχεια οι προοπτικές για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά την ίδια ώρα και ο προσδιορισμός τρόπων μέσω των υπηρεσιών και προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας της απάμβλυνσης των οδυνηρών κοινωνικών επιπτώσεων που αυτή η κρίση αναπόφευκτα συνεπάγεται».

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ωστόσο ότι «τα πράγματα και για τις υπηρεσίες του κράτους θα είναι δύσκολα, δεν θα είναι δυστυχώς η δυνατότητα μας να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις εκείνη που θα θέλαμε για μια σειρά από λόγους που σχετίζονται και με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του κράτους», επεσήμανε. Παρόλα αυτά, συνέχισε, με την ιεράρχηση ζητημάτων, με τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων με τον επαναχεδιασμό προγραμμάτων θα προσπαθήσουμε ακριβώς αυτή την κατάσταση να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο υπό τις περιστάσεις τρόπο.

 

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ