Στάινμπρουκ: Η Κύπρος πρέπει να αποφασίσει

Στάινμπρουκ: Η Κύπρος πρέπει να αποφασίσει

 

«Η Κύπρος πρέπει να αποφασίσει εάν το κέντρο βάρους της βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης», δηλώνει ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ. Σημειώνει πάντως ότι «το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Δευτέρας φαίνεται να δίνει μια ένδειξη σχετικώς με αυτό».

Σε συνέντευξή του, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Die Zeit”, ο κ. Στάινμπρουκ ταυτίζεται με την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ότι το κυπριακό επιχειρηματικό μοντέλο δεν λειτουργεί και ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συρρικνωθεί. Αναφέρει, ακόμα, ότι «η χώρα δεν μπορεί επί μακρόν να ζει από τις καταθέσεις δισεκατομμυρίων, την χαμηλή φορολόγηση και τα ελκυστικά υψηλά επιτόκια» και θεωρεί καλό το γεγονός ότι, όπως λέει, οι Κύπριοι προτίθενται προφανώς να αλλάξουν αυτό το μοντέλο.

Ερωτώμενος πάντως σχετικά με το εάν εκτιμά ότι στο μέλλον η Ρωσία θα είναι ανταγωνιστής ή εταίρος της Ευρώπης, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης επισημαίνει: «σε κάθε περίπτωση θα είναι εταίρος, τα συμφέροντα του οποίου θα πρέπει να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε υπόψη. Πρέπει όμως και να αναγνωρίσουμε ότι τα δυτικά μας πρότυπα της πλουραλιστικής δημοκρατίας δεν είναι άμεσα μεταβιβάσιμα στη Ρωσία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ