Σόιμπλε: Δίκαιη για όλους η συμφωνία

Σόιμπλε: Δίκαιη για όλους η συμφωνία 

Η συμφωνία για την Κύπρο  είναι «δίκαιη» για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως στόχος είναι να μειωθεί ο κυπριακός τραπεζικός τομέας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο που αντιστοιχεί σε τρεις φορές το ΑΕΠ.

Όπως επισήμανε, ο Κύπριος πρόεδρος «κατάλαβε» ότι το «bail in» ήταν σημαντικό όχι μόνο για τη Γερμανία και το ΔΝΤ, αλλά και για άλλους. Ο ίδιος σημείωσε πως οι κυπριακές τράπεζες πρέπει να ξανα-ανοίξουν όσο το δυνατόν συντομότερα, και ότι οι συζητήσεις για αυτό το θέμα θα πραγματοποιηθούν σήμερα. 

Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις από τα κοινοβούλια της Ευρώπης για την κυπριακή συμφωνία, την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου. 

Νωρίτερα, μιλώντας μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η συμφωνία που σύνηψε η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές δεν απαιτείται να επικυρωθεί από την κυπριακή βουλή. 

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, νομικά η γερμανική κάτω βουλή δεν χρειάζεται να ψηφίσει σχετικά με την δανειακή σύμβαση σε αυτή τη φάση. Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί μια ψηφοφορία εντός της εβδομάδας, εάν το θέλουν οι Γερμανοί βουλευτές. Δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Μπούντεσταγκ .

Πηγή: euro2day.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ