Τα tweets του Αναστασιάδη και το χρονικό του θρίλερ

Τα tweets του Αναστασιάδη και το χρονικό του θρίλερ

Στην κόψη του ξυραφιού κινήθηκαν για πολλές ώρες οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις πριν την οριστικοποίηση του προγράμματος για την κυπριακή οικονομία.

Το Eurogroup αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Μια ώρα μετά, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ενημέρωνε ότι: «συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για την Κύπρο».

Η συνεδρίαση του Eurogroup αναβλήθηκε αρκετές φορές μέσα στη βραδιά.

Τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών αποτύπωναν την ένταση των διαβουλεύσεων.

 

Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύωρες και περιλάμβαναν αλλεπάλληλα ραντεβού του Αναστασιάδη, με τους Μπαρόζο, Ρομπάι και των επικεφαλής της τρόικας.

 

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκαν να κρατούν κουτιά με πίτσες τα οποία μετέφεραν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup. Η νύχτα προμηνυόταν μακρά και δύσκολη.

 

Οι διαπραγματεύσεις και τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν. Αρκετές φορές κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται και θα επαναληφθεί το πρωί της Δευτέρας.

Λίγα λεπτά πριν από τις 01:30 ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος της Κύπρου και πάλι μέσω Twitter ενημέρωσε ότι: «κορυφώνονται οι προσπάθειες, σε 15 λεπτά ξεκινά το eurogroup», δίνοντας θετικό στίγμα για τις εξελίξεις.

 

Τελικά πριν από τις 02:00 το πρωί οι δυο πλευρές ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ