ΒΙΝΤΕΟ:Όλες οι δηλώσεις μετά τη συμφωνία

ΒΙΝΤΕΟ:Όλες οι δηλώσεις μετά τη συμφωνία

Οι δηλώσεις των Γέρουν Ντάισελμπλουμ, Όλι Ρεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Κλάους Ρέγκλινγκ για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ντάισελμπλουμ: Βάλαμε τέλος στην αβεβαιότητα

«Βάλαμε τέλος στην αβεβαιότητα για την Κύπρο και την ευρωζώνη.» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στο Εurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

«Το ύψος της βοήθειας θα είναι 10 δισ. ευρώ, αλλά το χρέος θα πρέπει να είναι βιώσιμο. Κανένα από τα μέτρα δεν θα επηρεάσει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ρεν:Θα είναι δύσκολο το μέλλον για την Κύπρο

«Ήταν σύνθετη διαδικασία. Είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον θα είναι δύσκολο για την Κύπρο και το λαό της.» δήλωσε πριν από λίγο ο Όλι Ρεν, στη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup.

«Από σήμερα μπορούμε να βοηθήσουμε το λαό της Κύπρου να ξαναχτίσει την οικονομία του.» ανέφερε ο Ολι Ρεν και συμπλήρωσε πως θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα task force για την Κύπρο

Λαγκάρντ: Συγχαίρω τις κυπριακές αρχές

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε μετά το πέρας του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που ενέκριναν μια συμφωνία για τον δανεισμό της Κύπρου και την αναδιάρθρωση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών στη νήσο, ότι θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου την συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Ωστόσο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δεν διευκρίνισε ποιο θα είναι το ύψος της συμμετοχής του στη δανειακή σύμβαση.

Ρέγκλινγκ: Αρχές Μαΐου η πρώτη δόση

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου στην Κύπρο αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαΐου, δηλώνει ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου προς την Κύπρο αναμένεται να γίνει μέσα σε διάστημα μικρότερο από δύο μήνες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την έγκριση συμφωνίας για το πακέτο οικονομικής βοήθειας στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε την πρώτη εκταμίευση στις αρχές Μαΐου», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Προηγουμένως, οι τεχνοκράτες απεσταλμένοι των διεθνών πιστωτών θα πρέπει να καθορίσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες. Η συμφωνία αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί στα μέσα του Απριλίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την αναδιάρθρωση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Κύπρου μπορεί να προχωρήσει «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» χάρη σε ένα νομοθέτημα το οποίο ενέκρινε πρόσφατα η βουλή στη Λευκωσία, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ