Κύπρος: Κούρεμα και αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας

Κύπρος: Κούρεμα και αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας

 

Το τελικό σχέδιο προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Λευκωσία και τρόικα θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, με την αρχή να γίνεται με την Λαϊκή Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.com.cy.

 

 

Σχετικά με το Κούρεμα

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει το μαξιλάρι των 100.000 ευρώ. Αναμένεται μετά από ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας η Λευκωσία δέχεται ένα κούρεμα κατά μέσο όρο 7%-8%. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να φέρει το ποσό των 3,1δις ευρώ. Ωστόσο εάν κάποιοι οδηγηθούν σε μηνύσεις τότε πια αυτές θα γίνονται κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Αναδιάρθρωση της Λαϊκής

Οι Βρυξέλλες και η Γερμανία ζητά αναδιάρθρωση όλων των τραπεζών! Το νομοσχέδιο που έχει πάει στη Βουλή προβλέπει την δημιουργία της καλής και της καλής τράπεζας. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να φέρει το ποσό των 3,5δις ευρώ.

 

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το νέο κυπριακό τραπεζικό που ουσιαστικά που θα υπάρχει από την Τρίτη, θα χρειάζεται μικρότερο ποσό από τα 8,7 δις ευρώ που προέβλεπε η έκθεση της Pimco.

 

Συνεδρίαση Eurogroup

Το Eurogroup αναμένει εντός της ημέρας την οριστική πρόταση της Λευκωσίας και όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη ώστε να εγκρίνει το τελικό σχέδιο.

 

Ισορροπίες στη Βουλή

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία πως σήμερα και εντός των επόμενων ωρών η κυπριακή κυβέρνηση θα καταλήξει σε οριστική λύση, ψηφίζοντας τα μέτρα με διευρυμένη πλειοψηφία.

 

Πηγή: 24h.com.cy

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ