Μητσόπουλος: Πρέπει να πάμε σε ήπιο κούρεμα

Μητσόπουλος: Πρέπει να πάμε σε ήπιο κούρεμα 

 

«Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει πρόθεση να πάμε σε ένα κούρεμα ηπιότερων διαστάσεων. Το θέμα είναι πως θα επιτευχθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία»,  είπε ο Τάσος Μητσόπουλος, υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm. Συμπληρώνοντας ότι «ενδεχόμενα η πρόταση που απορρίψαμε να ήταν τελικά ενδεδειγμένη».

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μητσόπουλου:

-Τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σήμερα.

– Η τρόικα δεν αποδέχεται το σχέδιο με τα 9 νομοσχέδια. Δηλαδή το σχέδιο με τη σύσταση εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και ένα κούρεμα ηπιότερης μορφής. Εκτιμούμε ότι είναι δυνατόν να εξαιρεθούν όσοι έχουν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.

-Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει πρόθεση να πάμε σε ένα κούρεμα ηπιότερων διαστάσεων. Το θέμα είναι πως θα επιτευχθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

-Ενδεχόμενα η πρόταση που απορρίψαμε να ήταν τελικά ενδεδειγμένη.

-Δεν είχε η κυβέρνηση ψευδαίσθηση ότι θα περιμέναμε κάτι άλλο από μία επιμήκυνση του δανείου που έχουμε πάρει.

-Το μήνυμα από την Ρωσία, ήταν ότι δεν πρόκειται να διαταράξουν τις σχέσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να σώσουν την Κύπρο.

-Το όχι που ειπώθηκε στη Βουλή, δεν εκφράζει το κυβερνών κόμμα. Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία, κρατήσαμε στάση αποχής. Αυτό δεν σημαίνει όμως και απόρριψη.

-Εκτιμώ ότι κάτω από το βάρος των δραματικών δεδομένων οι πολιτικές δυνάμεις θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει για να διασωθούν οι τράπεζες και η κυπριακή οικονομία. 

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ