Περιμένει το Eurogroup και η Ελλάδα

Περιμένει το Eurogroup και η Ελλάδα

 

Την απόφαση της εν εξελίξει τηλεφωνικής συνδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα περιμένει η Ελληνική κυβέρνηση για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές της αναφορικά με την απόσχιση και πώληση της εν Ελλάδι δραστηριότητας της Λαϊκής Τράπεζας (Cyprus Popular Bank).

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η πρόθεση της Κύπρου να προχωρήσει σε διάσπαση της Λαικής σε καλή και κακή τράπεζα απαιτεί ευρωπαική επικύρωση. “Καμία τράπεζα του ευρωσυστήματος δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εξυγίανση αν δεν συμφωνήσει η ΕΚΤ και το Eurogroup” τονίζουν τα ίδια στελέχη.

Αφήνουν δε ανοικτό το ενδεχόμενο το Eurogroup να απορρίψει το σενάριο εξυγίανσης της Λαϊκής κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο επιβαρύνει ανισομερώς τους καταθέτες εσωτερικού και εξωτερικού.

Η απόφαση της Κύπρου επιτάσσει άμεσες κινήσεις από την ελληνική πλευρά καθώς σε περίπτωση που ψηφισθεί το νομοσχέδιο από την Κυπριακή Βουλή, πριν την απόσχιση και πώληση της εν Ελλάδι δραστηριότητας της Λαϊκής (CPB Bank) τότε ισχύει και για τους Έλληνες καταθέτες, ο,τιδήποτε ισχύσει και για τους Κύπριους.

Πηγή:euro2day.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ