Διαφωνία της Τρόικας για την Λαϊκή;

Διαφωνία της Τρόικας για την Λαϊκή;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η Τρόικα δεν συμφωνεί στην αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το 24h.com.cy, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο ότι η Τρόικα επιμένει για συγχώνευση Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής. Δεν συμφωνεί με την αναδιάρθρωση της Λαϊκής γιατί όπως υποστηρίζουν δεν θα επηρεαστούν τα Ρωσικά κεφάλαια.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι 500 συνεργατικά ταμεία έχουν τις καταθέσεις τους στη Λαίκη Τράπεζα.

Ουσιαστικά η τρόικα υποδεικνύει προς μια συνολική λύση για το τραπεζικό σύστημα και όχι προς κάποιο ημίμετρο που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των αλλοδαπών καταθετών. Με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο, το βάρος της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου θα το σηκώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εγχώριοι καταθέτες.

Η πίεση που ασκείται στην Κυβέρνηση είναι πλέον τεράστια και η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αναμένεται να οριοθετήσει περαιτέρω τα πλαίσια εντός των οποίων μπορεί να αναζητήσει τη λύση η Κυβέρνηση της Κύπρου.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με το 24h,com.cy, η ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει μετά από την σύσκεψη στο Προεδρικό, ενώ 9 θα είναι συνολικά τα Νομοσχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή.

Τα δύο νέα νομοσχέδια είναι με την σύμφωνη γνώμη της Τρόικα. Ένα για τις εκροές καταθέσεων και ένα για το ταμείο εθνικής αλληλεγγύης.

Πηγή: 24h.com.cy/capital.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ