• Το ΑΚΕΛ προτείνει δημοψήφισμα

  4:27 μμ, Πέμπτη 21 Μάρ 2013 4:27 μμ, Πέμπτη 21 Μάρ 2013

  Το ΑΚΕΛ προτείνει δημοψήφισμα

  Πρόταση για δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο λαός αν η επιδιωκόμενη λύση θα είναι εντός ή εκτός της Τρόικας, προτείνει το ΑΚΕΛ.

  Σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού αναφέρει χαρακτηριστικά:

  «Επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πού θα οδηγηθούμε με την αποδοχή των προτάσεων της Τρόικα και του φαύλου κύκλου που θα ακολουθήσει, προτείνουμε τις αποφάσεις για το αν η επιδιωκόμενη λύση θα ναι εντός ή εκτός της Τρόικα, να τις πάρει ο κυπριακός λαός. Είναι, κατά την άποψη μας, απαραίτητο για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που θα επηρεάσει τις ζωές μας για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, να λάβουμε τις αποφάσεις μας σε ένα Δημοψήφισμα που να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν».

  «Η απόφαση για τη δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου συνιστά ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των οικονομικών μας προβλημάτων με δικές μας δυνάμεις. Εκφράζω τη βεβαιότητα μαζικής στήριξης σ´ αυτήν την προσπάθεια αφού το αίσθημα πατριωτικής ευθύνης του λαού μας είναι πολύ ψηλό», προσθέτει ο Άντρος Κυπριανού στην γραπτή του δήλωση.

  «Ο δρόμος μέχρι τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ακόμα πολύ μακρύς. Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε την έντονη μας διαφωνία για την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup με τον κ. Αναστασιάδη. Είναι προφανές ότι το Eurogroup αποφάσισε με πολιτικά κυρίως κριτήρια και οχι μόνο οικονομικά. Στόχος είναι η οικονομική υποδούλωση και η άσκηση πολιτικής επικυριαρχίας πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αν επιτρέψουμε κάτι τέτοιο δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα έχει αρνητικότατες συνέπειες σε βάρος των προσπαθειών που καταβάλλουμε για επίλυση του Κυπριακού και αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου προς όφελος του κυπριακού λαού», επισημαίνεται.

  Το ΑΚΕΛ, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, επιμένει ότι θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση των προβλημάτων, έξω από τα πλαίσια της Τρόικας, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις αλλά και στην στήριξη χωρών που έχουν λόγους να βοηθήσουν την Κύπρο.

  «Η αντίδραση των ευρωπαίων εταίρων μας στην απόρριψη της απαράδεκτης συμφωνίας τους με την Κυπριακή Κυβέρνηση, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι αν την αποδεχόμαστε δεν θα ήταν το τέλος του δρόμου αλλά η απαρχή νέων δεινών για τον κυπριακό λαό. Τυχόν αποδοχή των πρωτοφανών απαιτήσεων της Τρόικα , που παραβιάζουν αποφάσεις σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο νέων οδυνηρότερων απαιτήσεων. Είναι προφανές στον κάθε ευρωπαίο πολίτη πως οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλέγουν να κινούνται εκδικητικά εναντίον της Κύπρου την ίδια στιγμή που θωπεύουν την Τουρκία που εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες κατέχει παράνομα μέρος του κυπριακού εδάφους», αναφέρει η ανακοίνωση.

  Έτοιμο το ΑΚΕΛ να μεταβεί στη Μόσχα

  «Από την περασμένη Δευτέρα προτείναμε στον κ. Αναστασιάδη να ζητήσει βοήθεια από το Ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν και συμβάλαμε να γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να μεταβούμε με τον κ. Αναστασιάδη στη Ρωσία, όταν θα καθοριστεί η συνάντησή του με τον κ. Πόυτιν. Θεωρούμε ότι η παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη Μόσχα, θα διευκολύνει τη λήψη άμεσων αποφάσεων εκεί, αν απαιτηθεί», τονίζεται στην ανακοίνωση.

  Τέλος, στην ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ καλεί τον κυπριακό λαό να παραμείνει ψύχραιμος αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστικός.

  Πηγή: sigmalive.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα