Στεφάνου:Δεν συμφωνήθηκε κούρεμα επί Χριστόφια

Στεφάνου:Δεν συμφωνήθηκε κούρεμα επί Χριστόφια

 

Τον ισχυρισμό της Γερμανικής πλευράς ότι ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας είχε συναινέσει σε κούρεμα διέψευσε κατηγορηματικά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι ετέθη, συζητήθηκε και πολύ περισσότερο ότι είχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Στεφάνου ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων «έχουν απορρίψει όλες οι πολιτικές δυνάμεις ως καταστροφικό».

Αναφορικά με τις απαιτήσεις της τρόικα ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι «η Κύπρος πρέπει να βρει εσωτερικές πηγές αναχρηματοδότησης και να συνεχίσει τις προσπάθειες με την Ρωσία» ενώ διευκρίνισε ότι «ποτέ η Ρωσία δεν είχε ζητήσει στρατιωτική βάση στην Κύπρο»

«Δεν ζητάμε αποχώρηση από την Ευρώπη, αλλά από τον μηχανισμό. Από αλλού ξεκίνησε το μνημόνιο και αλλού το πάει η τρόικα. Θέτει συνεχώς νέους όρους μέχρι να φτάσουμε στο φυσικό αέριο», υπογράμμιζε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ