Ευρωκοινοβούλιο: Καμία εισφορά έως 100.000 €

Ευρωκοινοβούλιο: Καμία εισφορά έως 100.000 € 

 

Οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ θα πρέπει να εξαιρεθούν από οποιαδήποτε αναγκαστική εισφορά, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ασκώντας δριμεία κριτική στο Eurogroup για την πρόταση που κατέθεσε αρχικά σχετικά με τις κυπριακές καταθέσεις.

«Πρέπει να βρεθεί μία πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση για τον κυπριακό λαό. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση στο κυπριακό πρόβλημα, όχι μία λύση εκτός [Ευρώπης]. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οι αποταμιεύσεις των απλών ανθρώπων για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Ευρωκοινοβούλιο κάνει λόγο για έλλειψη διαφάνειας και υπευθυνότητας έναντι των δημοκρατικών θεσμών και καλεί το Eurogroup «να αναλάβει τις ευθύνες του για τη λύση που προτάθηκε αρχικά για τον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου».

«Η πρόταση καταρτίστηκε κεκλεισμένων των θυρών τα ξημερώματα, χωρίς να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι επιπτώσεις για τον απλό κόσμο. Το «παιχνίδι της κολοκυθιάς» για το ποιανού ιδέα ήταν η πρόταση αυτή το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην Ε.Ε.», σημειώνει η ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ