Υπ. Υγείας Κύπρου: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων

Υπ. Υγείας Κύπρου: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων  

Οι φαρμακευτικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας της Κύπρου έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με την επάρκεια φαρμάκων για προμήθεια στα κρατικά νοσηλευτήρια και με τα αποθέματα στις φαρμακευτικές αποθήκες. Παράλληλα το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει το κοινό ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σε ανακοίνωση, σε σχέση με δημοσιεύματα, για τα αποθέματα φαρμάκων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα οι φαρμακευτικές υπηρεσίες διευκρινίζουν ότι «δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επάρκεια φαρμάκων για προμήθειες στα κρατικά νοσηλευτήρια ως αποτέλεσμα των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων» και πως «πέραν των υφιστάμενων αποθεμάτων στα επιμέρους κρατικά φαρμακεία, διατηρούν τα απαραίτητα επιπρόσθετα αποθέματα στις Φαρμακευτικές Αποθήκες σε επίπεδο που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά την περσινή αντίστοιχη περίοδο».

Διευκρινίζεται ακόμα σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του συστήματος κρατικών αγορών και προμήθειας φαρμάκων, ότι οι διαδικασίες συνεχίζονται απρόσκοπτα αλλά και ότι η επάρκεια φαρμάκων υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, όπου δεν έχουν παρατηρηθεί οποιεσδήποτε ελλείψεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ