Κύπρος: Σε συνομιλίες με τη Ρωσία για επενδύσεις

Κύπρος: Σε συνομιλίες με τη Ρωσία για επενδύσεις

 

Η Κύπρος βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για επενδύσεις στις τράπεζές της και στους ενεργειακούς πόρους της, ώστε να μειώσει το χρέος της και ταυτόχρονα επιδιώκει την επιμήκυνση του υπάρχοντος ρωσικού δανείου, δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής.

“Οι τράπεζες είναι ο τελικός στόχος σε οποιαδήποτε βοήθεια θα λάβουμε, άρα είτε θα πρόκειται για απευθείας βοήθεια προς τις τράπεζες ή για βοήθεια που θα λάβουμε μέσω άλλων τομέων και θα διοχετευθεί στις τράπεζες, διότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι η αναχρηματοδότηση των τραπεζών”, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μιχάλης Σαρρής.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε ότι επιδιώκει την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου του από το 4,5% στο 2,5%.

“Δεν υπάρχει εμπλοκή σε θέματα, υπάρχει μόνο δουλειά που πρέπει να γίνει. Είναι κατανοητό ότι, εάν είναι να υπάρξει βοήθεια, θα πρέπει να συνδεθεί με κάποιες οικονομικές δραστηριότητες”, δήλωσε ο Μιχάλης Σαρρής.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ