Γερμανία: Διαχειρίσιμες οι συνέπειες μιας πτώχευσης

Γερμανία: Διαχειρίσιμες οι συνέπειες μιας πτώχευσης

 

«Διαχειρίσιμες» θα ήταν για τις γερμανικές τράπεζες οι άμεσες συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία στην Κύπρο, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Αποταμιευτηρίων, Γκέοργκ Φάρενσον, και σημειώνει ότι η Κύπρος δεν είναι σε θέση να προκαλέσει συστημικό κίνδυνο.

Σε συνέντευξή του στη σημερινή «Ruhr Nachrichten», ο κ. Φάρενσον, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Γερμανία θα έπρεπε να ενεργήσει γρήγορα προκειμένου να προστατεύσει τα έξι δισεκατομμύρια των γερμανικών τραπεζών που είναι εκτεθειμένα στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αναφέρει ότι «η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο της Κύπρου, η οποία πρέπει να αποσαφηνίσει, πώς επιθυμεί να στηρίξει με τις δικές της προσπάθειες τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο γερμανός τραπεζίτης παραδέχεται πάντως ότι ενδεχόμενη χρεωκοπία της Κύπρου θα επηρέαζε την εμπιστοσύνη στην ισχύ και στην αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η ίδια η χώρα δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο, παρόλα αυτά θα πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ