Καταθέτει στην Προανακριτική η Μαρία Παντελή

Καταθέτει στην Προανακριτική η Μαρία Παντελή

 

Η Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με έναν λογαριασμό ύψους 550 εκατ. δολαρίων, καταθέτει, από τις 11 το πρωί, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ότι το όνομα της Μαρίας Παντελή υπήρχε στην αρχική λίστα με τα δέκα ονόματα που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή η κ. Παντελή επαναλαμβάνει όσα είχε καταθέσει και στους οικονομικούς εισαγγελείς, δηλαδή ότι ήταν υπάλληλος στο γραφείο του επιχειρηματία, Σάμπι Μιωνή και με την ιδιότητα αυτή διαχειριζόταν τα κεφάλαια της εταιρίας. Ξεκίνησε -όπως φέρεται να είπε- να εργάζεται στην εταιρία του Σ. Μιωνή το 2006, από όπου αποχώρησε το 2009, όταν η εταιρία πέρασε στον όμιλο του Γ. Λάτση.

Ακόμα, η κ. Παντελή αρνήθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι γνώριζε οποιαδήποτε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στα διάφορα funds που διαχειριζόταν η εταιρία του κ. Μιωνή, ενώ υποστήριξε ότι ποτέ οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρίας δεν είχαν περάσει σε ελληνικές τράπεζες για να επιβληθεί η νόμιμη φορολόγησή τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ