Υπό παραίτηση ο Μ. Σαρρής;

Υπό παραίτηση ο Μ. Σαρρής;

 

Πληροφορίες περί επικείμενης παραίτησης του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή μεταδίδουν τα περισσότερα κυπριακά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, έχει αναχωρήσει για τη Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Καθημερινής Κύπρου», ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται προβληματισμένος για την αδυναμία του κ. Σαρρή να δώσει ή και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις. 

Από την πλευρά του η ιστοσελίδα 24h.com.cy αναφέρει ότι ο κ. Σαρρής βρίσκεται “με το ένα πόδι έξω από την κυβέρνηση”. “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι  δυσαρεστημένος από τον χειρισμό των οικονομικών θεμάτων. Μάλιστα δεν αποκλείεται να έχει παραιτηθεί ήδη”, σημειώνει η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Sigmalive», η παραίτηση του υπουργού, ο οποίος αναχώρησε για την Μόσχα, υποβλήθηκε ώστε να διευκολυνθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προσπάθεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ να επικοινωνήσει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να σχολιάσει την πληροφορία δεν κατέστη δυνατή.

Χθες βράδυ, την παραίτηση του υπουργού ζήτησε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

 Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι ο Κύπριος υπουργός σε ερώτηση του ΑΠΕ -ΜΠΕ, κατά πόσο θα έπρεπε για λόγους πολιτικής ευθιξίας να είχε υποβάλει την παραίτηση του, επειδή διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνει κούρεμα, είχε απαντήσει: «Γιατί; Διαβεβαίωνα ότι ήταν πολύ κακή ιδέα και έπρεπε να το αποφύγουμε με κάθε θυσία».

 

 

 

 

 

Τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων θα μεταφέρει στο Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα.

Η συνάντηση Σαρρή – Σιλουάνοφ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το μεσημέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαρρής υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία.

Στην ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Σαρρής ταξιδεύει μαζί με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Χρίστο Μαυρέλη και τον Μάριο Χατζιγιαννάκη, διοικητικό σύμβουλο της Λαϊκής Τράπεζας.- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/137408/ypo-paraitisi-o-ypourgos-oikonomikon-taxideyei-gia-rosia#sthash.8D7eJMNY.dpuf

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ