Συνέρχεται τελικά η κυπριακή Βουλή

Συνέρχεται τελικά η κυπριακή Βουλή

Το ενδεχόμενο αναβολής της συνεδρίας της Ολομέλειας δεν υφίσταται πλέον και εδώ και λίγη ώρα οι βουλευτές προσέρχονται στη βουλή, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη Αρχηγών και Εκπροσώπων κομμάτων με τον πρόεδρο της βουλής.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεδρίας υπό την προεδρία του Γιαννάκη Ομήρου αναμένεται να καθοριστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά την διάρκεια της υποβολής της νομοθεσίας ενώπιον του Κοινοβουλευτικού σώματος.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα γίνει συζήτηση στη βουλή.

Η τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για τα ποσοστά του κουρέματος των καταθέσεων συζητήθηκε σε πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον ΥΠΟΙΚ, Μιχάλη Σαρρή. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε στην σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Το νέο νομοσχέδιο προνοεί όπως «παρά τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, κάθε πιστωτικό ίδρυμα στη Δημοκρατία προβαίνει στην είσπραξη τέλους επί των καταθέσεων ως ακολούθως: για κάθε ευρώ μέχρι και 20.000 με συντελεστή 0,00%, για κάθε ευρώ πάνω από 20.000 μέχρι και 100.000 με συντελεστή 6,75%, για κάθε ευρώ πάνω από 100.000 με συντελεστή 9,90%».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ