Γερμανική αντιπολίτευση: Να πάρουμε 15% από αυτούς με τα πολλά λεφτά

Γερμανική αντιπολίτευση: Να πάρουμε 15% από αυτούς με τα πολλά λεφτά  

 

Σημαντικά στελέχη της αντιπολίτευσης στη Γερμανία επέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την παροχή δανειακής βοήθειας στην Κύπρο με αντάλλαγμα τη δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι θα πρέπει να απαλλαχθούν από το κούρεμα οι μικροκαταθέτες και ότι αντίθετα θα πρέπει να δασμολογηθούν βαρύτερα τα μεγάλα ποσά.

«Γιατί να μην πάρουμε 15% από εκείνους με τα πολλά λεφτά και να εξαιρέσουμε τελείως από τη δασμολόγηση τους άλλους με καταθέσεις κάτω από 25.000 ευρώ;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τρίτιν, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Γιόαχιμ Πος δήλωσε πως ναι μεν ήταν δίκαιο το μέτρο της δασμολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, αλλά δεν έπρεπε να κληθούν οι μικροκαταθέτες να πληρώσουν τόσο μεγάλο τίμημα.

«Το θέμα είναι γιατί δεν θα μπορούσε αυτό να εστιασθεί για τα ποσά άνω των 100.000 ευρώ», ανέφερε ο Πος μιλώντας στη βαυαρική ραδιοφωνία

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ