ΒΙΝΤΕΟ – Βαρουφάκης: Εδώ και 3 χρόνια δεν υπάρχει εθνική πολιτική

ΒΙΝΤΕΟ – Βαρουφάκης: Εδώ και 3 χρόνια δεν υπάρχει εθνική πολιτική

 

“Έχουμε θέσει εαυτόν ως έθνος υπό διεθνή λογιστικό έλεγχο, ακόμα και για τομείς της καθημερινότητας μας, άλλωστε η ίδια η τρόικα γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να κάνει βιώσιμο το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής”, είπε νωρίτερα στον Antenna ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας είπε ότι η τρόικα είναι απολύτως αδιάφορη για την ελληνική κοινωνία και ότι το πρόγραμμα προσαρμογής “δεν έχει καμία λογική, κανέναν ειρμό και θα εκραγεί σαν αυτοσχέδια βόμβα στα χέρια της τρόικας”.

“Απλά η τρόικα δεν μπορεί να το ομολογήσει αυτό πριν τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο”, συνέχισε. “Άλλωστε επί της ουσίας τους ενδιαφέρει η Ιταλία και η Ισπανία, η Ελλάδα είναι απλώς το μέσον”…

Σχετικά με την στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ο τότε πρόεδρος του Eurogroup, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Τρεμόντι, τον Οκτώβριο του 2010, σε άρθρο τους στους Financial Times, πρότειναν ευρωομόλογα. “Του τα’ ψαλλε η Μέρκελ του Γιούνκερ και υποχώρησε”, είπε ο. κ. Βαρουφάκης. “Όσο για τον κ. Τρεμόντι, όταν συνεργάτης μου τον ρώτησε γιατί δεν προωθεί στο Eurogroup τη συμφωνία για τα ευρωομόλογα, απάντησε ότι αύριο θα χάσει τη δουλειά του αν το κάνει”, κατέληξε ο καθηγητής. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ