Bloomberg: 150.000 απολύσεις για τη δόση

Bloomberg: 150.000 απολύσεις για τη δόση

«Εγκλωβισμένη είναι η Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της, για τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στο Δημόσιο, προκειμένου να διασφαλίσει τη ροή της χρηματοδότησης από τον μηχανισμό διάσωσης» αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, ενώ σημειώνει ότι δεν «βλέπει» συμφωνία για τις απολύσεις στο Δημόσιο μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας.

«Η δημιουργία ενός συστήματος που θα οδηγήσει περίπου 150.000 δημοσίους υπαλλήλους σε υποχρεωτική έξοδο μέχρι το 2015, αποτελεί την προϋπόθεση προκειμένου η Ελλάδα να λάβει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου» σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι περικοπές θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος καθώς και ένα από τα πιο δύσκολα σημεία από πολιτικής άποψης», δήλωσε ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank στο Λονδίνο. «Για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει δύο κεντροαριστερά κόμματα, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοσθούν πραγματικά αυτές οι περικοπές θέσεων εργασίας. Φοβάμαι ότι αυτό θα παραμείνει πιθανότατα ένα σημείο διαφωνίας και θα υπάρχει επανεξέταση μετά από επανεξέταση μετά από επανεξέταση», πρόσθεσε ο κ. Schmieding.

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σχεδόν το ήμισυ των γενικών κρατικών δαπανών στην Ελλάδα πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις. «Η χώρα την 1η Οκτωβρίου είχε 667.733 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ένας αριθμός που δεν περιλαμβάνει το προσωπικό των ΔΕΚΟ» τονίζει το Bloomberg.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ