Στουρνάρας:Είναι σαν το μαραθώνιο…

Στουρνάρας:Είναι σαν το μαραθώνιο…

 

Η Ελλάδα σε μεγάλο έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη στο Guardian τονίζοντας ότι κανείς πλέον δεν μιλά για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

«Ακόμα και οικονομολόγοι που συνηγορούσαν στην έξοδο της Ελλάδας έχουν ζητήσει συγνώμη γι’αυτό», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας παρομοιάζει την προσπάθεια που γίνεται με…μαραθώνιο. «Είναι σαν το μαραθώνιο. Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα γιατί είσαι κουρασμένος», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι έχουμε καλύψει τα 2/3 του στόχου. «Σε ότι αφορά την ανταγωνιστικότητα, έχουμε  καλύψει τα 3 /4 της απόστασης. Η Ελλάδα έχει πληρώσει ένα πολύ βαρύ τίμημα  από την άποψη της λιτότητας. Όμως νομίζω ότι το χειρότερο βρίσκεται πίσω μας και μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με ελπίδα», τονίζει.   

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «αυτό που περιμένω από την Ευρώπη είναι περισσότερη αλληλεγγύη». «Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. Και θέλω να θυμίσω στο Eurogroup την απόφαση του Νοεμβρίου 2012 βάσει της οποίας όταν η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, οι εταίροι μας θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μειωθούν τα επιτόκια των δανείων ώστε η χώρα να μειώσει το έλλειμμά της», αναφέρει μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα.

 

«Η Ελληνική κοινωνία έχει δείξει μεγάλη υπομονή… έχουμε εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε ανοίξει περισσότερα από 50 κλειστά επαγγέλματα», συνεχίζει και καταλήγει στη συνέντευξή του: «Λέω συνεχώς στον πρωθυπουργό ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας … εμείς απλά πρέπει να ανατρέψουμε την παράδοση της έλλειψης αξιοκρατίας». 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ