Δεν έκλεισε η συμφωνία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Δεν έκλεισε η συμφωνία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

 

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με την τρόικα στο υπουργείο Εργασίας με θέμα τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» και διαπιστώθηκε «σύγκλιση των απόψεων» σε αρκετά σημεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται «βήμα- βήμα», εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι θα επιτευχθεί τελική συμφωνία μέσα στα επόμενα 24ωρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προτείνει ρύθμιση συμβατή με τα διεθνώς ισχύοντα, που να λαμβάνει όμως υπόψη της την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το πρόβλημα ρευστότητας και να δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτήν ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών.

 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών, προτείνουν, πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών έως 18 δόσεις και έκτακτη ρύθμιση, έως 36 δόσεις. Ζητούν επίσης διασφαλίσεις, ότι οι προϋποθέσεις που θα διαμορφωθούν για την ένταξη σε αυτήν θα είναι τέτοιες, ώστε όσοι ενταχθούν να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς και ότι τα Ταμεία θα εισπράξουν τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ