Σόιμπλε: Ανοικτό το θέμα για νέο κούρεμα

Σόιμπλε: Ανοικτό το θέμα για νέο κούρεμα 

 

Ασυνήθιστα θετικούς τόνους χρησιμοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας για την Ελλάδα σε συνέντευξή του στην αυστριακή «Der Standard», ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κούρεμα, ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το MEGA, λέει ότι το Eurogroup θα εξετάσει περαιτέρω μέτρα για το αν η Ελλάδα του 2014 παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη χώρα, δεν φταίει όμως το πρόγραμμα για την δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας. Φταίνε οι ανεύθυνες ελίτ της χώρας, οι οποίες χρησιμοποίησαν την οικονομία της και τη θυσίασαν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων», υποστήριξε ο Σόιμπλε.

Μιλώντας με θετικά λόγια για την Ελλάδα τόνισε, σύμφωνα με το MEGA, ότι κάνει σημαντικά βήματα για την οικονομική της ανάπτυξη και λέει ότι η τρόικα μας παρέδωσε την έκθεση με την οποία επιβεβαιώνεται ότι εφαρμόζει το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί.

Τόνισε παράλληλα ότι «το έλλειμμα μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται και αυτή την βδομάδα είχαμε, έστω και μικρή μείωση της ανεργίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ