Τι συμφώνησαν Χατζηδάκης-νέοι επιχειρηματίες

Τι συμφώνησαν Χατζηδάκης-νέοι επιχειρηματίες

 

«Η συζήτηση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους εκπροσώπους τους, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Είναι η Ελλάδα που ελπίζει, που καινοτομεί, που παλεύει, που νικάει και η συνάντηση του Πρωθυπουργού μαζί τους είχε και αυτό το συμβολισμό», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε με νέους επιχειρηματίες, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ανέφερε «ο Πρωθυπουργός ήθελε να αντλήσει συμπεράσματα, να δει ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ακούσει ιδέες για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, ιδίως η νεανική επιχειρηματικότητα».

«Συμφωνήθηκαν τρία πράγματα. Πρώτον, ότι θα σχηματιστεί μια ολιγομελής επιτροπή εκ μέρους των νεοφυών επιχειρήσεων που θα είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεύτερον, ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση να δίνουν ιδέες στην κυβέρνηση σε σχέση με τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Τρίτον, ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ. Πολύ περισσότερο που το νέο ΕΣΠΑ είναι στραμμένο στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες. Από την πλευρά της κυβέρνησης διατυπώθηκε ακόμη μια φορά η πεποίθηση ότι μόνο μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μπορεί να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η Ελλάδα να περάσει σε μια νέα εποχή», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «το το κράτος εκείνο το οποίο οφείλει να κάνει, είναι πραγματικά να αφήσει ήσυχους τους νέους επιχειρηματίες και τον κάθε Έλληνα που έχει μια καινούργια ιδέα, να πάει μπροστά. Το κράτος πρέπει να περιοριστεί σε ένα ρυθμιστικό ρόλο και να εγκαταλείψει κάθε αρνητική πρακτική του παρελθόντος, σε σχέση, ιδίως με την γραφειοκρατία».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, Π. Ζαμάνης ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κωστή Χατζηδάκη και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης που έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση και σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός άκουσε τα προβλήματα και τα θέματα που θέσαμε».

«Στόχος μας δεν ήταν να παραπονεθούμε. Δεν ήταν μόνο να θίξουμε τα πιθανώς κακώς κείμενα, αλλά να προτείνουμε λύσεις και να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι οι επιχειρηματίες είναι στη διάθεσή της και να βοηθήσουμε να διορθωθούν κάποια πράγματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Ζαμάνης  ανέφερε ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν εξαιρετικό και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι στα περισσότερα πράγματα που είπαμε βρήκαμε και θα βρούμε θετική ανταπόκριση και όπως είπε και ο κ. Υπουργός, αυτό είναι το πρώτο βήμα συνεργασίας. Θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, θα δημιουργηθούν κάποιοι υποδοχείς στα υπουργεία που θα δέχονται τις προτάσεις μας και πιστεύω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις όσον αφορά την διευκόλυνση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας». 

 

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς:Νέο κοινωνικό συμβόλαιο για το επιχειρείν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ