Δυναμικό «παρών» της Ελλάδας στο Ανόβερο

Δυναμικό «παρών» της Ελλάδας στο Ανόβερο

 

 

Η Ελλάδα δίνει δυναμικό «παρών» στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών CeBIT. Οι ελληνικές εταιρίες ασκούνται στην εξωστρέφεια και ανοίγουν παράθυρα συνεργασίας.

 

Τον στρατηγικό στόχο της προώθησης των νέων τεχνολογιών ως βασικού μοχλού για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα θέλει να υπογραμμίσει η ιδιαίτερα δυναμική ελληνική παρουσία στην CeBIT 2013 στο Ανόβερο. Αυτό καταδεικνύει η στήριξη της φετινής συμμετοχής από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων. Η Ελλάδα είναι παρούσα με εθνικό περίπτερο που συστεγάζει 30 επιχειρήσεις, φορείς του κλάδου υψηλής τεχνολογίας και οργανισμούς. Για τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής συνεργάστηκαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και η ΔΕΘ – Helexpo. Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Αναστάσιος Τζήκας δίνει το στίγμα της ελληνικής παρουσίας στη φετινή CeBIT, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

 

«Silicon Valley της Ευρώπης»

 

Όπως υπογράμμισε, «το σύνθημα που θέλουμε να δώσουμε φέτος από το εθνικό περίπτερο είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα εργοτάξιο τεχνολογίας, να γίνει με λίγα λόγια μία Σίλικον Βάλεϊ για την Ευρώπη κι αυτό δεν είναι μόνο μία ατάκα. Πραγματικά το πιστεύουμε κι έχουμε το δυναμικό. Απλώς πρέπει να το στοχεύσουμε και να το κάνουμε στρατηγική επιλογή για τη χώρα».

 

Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, η ελληνική παρουσία στην φετινή CeBIT συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων, αλλά και Ελλήνων επιχειρηματιών. Το πρόγραμμα στο ελληνικό περίπτερο περιλάμβανε μεταξύ άλλων ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από εκπροσώπους των επιχειρήσεων. Ανάμεσά τους η Intrasoft, θυγατρική της Intracom, η οποία προσφέρει μία πλειάδα υπηρεσιών πληροφορικής και αποτελεί πρότυπο εξωστρέφειας. Με έδρα στο Λουξεμβούργο και παρουσία σε 14 χώρες, δείχνει να έχει κατορθώσει αυτό που αποτελεί ζητούμενο για τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ