Επιστολή στον Στουρνάρα για την υποστελέχωση του ΣΔΟΕ

Επιστολή της “Προανακριτικής” στον Στουρνάρα για την υποστελέχωση του ΣΔΟΕ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία θα ζητούν την άμεση στελέχωση του ΣΔΟΕ με επιπλέον προσωπικό, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ», θα στείλουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα η Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, ώστε οι τράπεζες να στείλουν στο ΣΔΟΕ, όπως τους έχει ζητηθεί, όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από το άνοιγμα των λογαριασμών στους οποίους έχουν προχωρήσει.

Αφορμή στάθηκαν οι επισημάνσεις του διευθυντή ελέγχου του ΣΔΟΕ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος, καταθέτοντας το πρωί στην Προανακριτική, επισήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στην υπηρεσία όσο και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ» θα πάρει χρόνο, καθώς- όπως είπε- η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον φόρτο εργασίας.

Η κατάθεση του κ. Παναγιωτόπουλου θα συνεχιστεί και το απόγευμα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ