“Παιχνίδι” με την παραλιακή ζώνη

“Παιχνίδι” με την παραλιακή ζώνη

Η μεταβίβαση κυριότητας όλων των τουριστικών φιλέτων της παραλιακής ζώνης στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που ελέγχεται από την τρόικα προωθείται μέσα από το νομοσχέδιο για το νέο επενδυτικό νόμο.

Επειτα από περίπου τρεις μήνες διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση φέρεται ότι υποχώρησε στη βούληση της τρόικας και τροποποίησε την αρχική διάταξη που προέβλεπε έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και παρεμβάσεις στα επενδυτικά κίνητρα και στις Fast Track επενδύσεις κατατίθεται έως την Παρασκευή στη Βουλή.

Η ρύθμιση του αναπτυξιακού νόμου αφορά την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης Αττικής, από το Σούνιο έως τον Πειραιά. Η δη στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει η Ελληνικό Α.Ε. και ο Αστέρας Βουλιαγμένης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., η οποία θα διαχειρίζεται όλη την παραλιακή γραμμή, εξαιρουμένων των δύο ακινήτων που είναι ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αρχικά προβλεπόταν το ΤΑΙΠΕΔ να εκφέρει σύμφωνη γνώμη στα σχέδια αξιοποίησης που θα τελούσαν υπό την αιγίδα του ελληνικού δημοσίου.

 

Πηγή: 6 μέρες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ