ΔΝΤ:Καμία αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα

ΔΝΤ:Καμία αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα

 

«Ακαδημαϊκή» χαρακτήρισε την συζήτηση αναφορικά με το λάθος του ΔΝΤ, ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ το Ταμείο αποκλείει οποιαδήποτε αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Real Fm, στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου, θεωρεί ότι δεν υπάρχει λάθος στους υπολογισμούς του ελληνικού προγράμματος. Αντίθετα κάνει λόγο για μία απόκλιση των πολλαπλασιαστών των μέτρων, σε σχέση με την ύφεση και με τον τελικό υπολογισμό.

Για τις Βρυξέλλες, το Eurogroup και το ΔΝΤ δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ελληνικού προγράμματος καθώς, όπως τονίζουν, τα νούμερα είναι ήδη «σφικτά» και οποιαδήποτε αλλαγή θα επαναφέρει το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά του το Ταμείο, σύμφωνα με τον Real Fm, επισημαίνει ότι δεν ζήτησε χαμηλό πολλαπλασιαστή για την ύφεση αλλά το ζήτησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου της Ευρωζώνης, χαρακτήρισε «ακαδημαϊκή» τη συζήτηση γύρω από την ομολογία του λάθους του ΔΝΤ, ενώ πηγές του Eurogroup και της Κομισιόν τονίζουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δεν έθεσε το θέμα της αξιοπιστίας του ελληνικού προγράμματος στο χθεσινό Eurogroup.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ