ΣΔΟΕ για δημόσιους υπαλλήλους

ΣΔΟΕ για δημόσιους υπαλλήλους

Τους 300 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό έχουν εντοπίσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και πλέον είναι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζής.

Τα στοιχεία των εν λόγω δημοσίων υπαλλήλων διασταυρώθηκαν βάσει της λίστας της Τραπέζης της Ελλάδος με τα 52.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που απέστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό το 2011 κα ελέγχονται από το ΣΔΟΕ μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ που έχουν κάνει σε τράπεζες του εξωτερικού 33 εφοριακοί, 71 πολεοδόμοι καθώς και 18 δημόσιοι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν να κάνουν με ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Οι υπόλοιποι 178 δημόσιοι υπάλληλοι θα ελεγχθούν κι αυτοί ως προς τη νομιμότητα της κατοχής των ποσών που έχουν βγάλει στο εξωτερικό, αλλά αργότερα και αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για τους συναδέλφους τους με τις μεγαλύτερες καταθέσεις, που φτάνουν μέχρι και το μισό εκατομμύριο ευρώ, για κάποιους εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών.

 

Πηγή: Παραπολιτικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ